Att applicera eyeliner är inte alltid enkelt och om du vill få till den där perfekta vingen krävs lite övning. Att använda en eyeliner kan vara pricken över i:et och det som behövs för att lyfta din sminkning till nästa nivå. Det bästa när du ska lägga en eyeliner är att utgå ifrån formen på ditt öga. Vissa ögonformer är lättare att hantera än andra former men det finns knep för att få till det oavsett ögonform. När det kommer till eyeliner krävs det en del övning men när den sitter kommer du få fantastiska ögon.

Titta på ditt öga

Det viktigaste av allt för att få till den perfekta vingen är att du har koll på riktlinjerna. För att få koll ska du ställa dig framför spegeln och granska dina ögon och formen. Följ den nedre fransraden för att se var spetsen på vingen bör placeras, den ska bli en förlängning av den nedre fransraden. Det är inte alltid som ögonen är helt lika så du kanske måste göra vissa ändringar på vingen mellan ögonen. Om ditt ögonlock inte syns så mycket mot den inre ögonvrån kan det vara en god idé att hålla linjen tunn just där för att istället ha lite mer bredd på vingen. Eller så kan du helt enkelt strunta i att ha linjen ända in i ögonvrån och istället låta linjen börja i mitten av ögat. Om du upplever att dina ögon känns mindre med en eyeliner kan du använda en ljus ögonpenna på vattenlinjen, då upplevs ögonen som större.

Öva mycket

Kom ihåg att ingen lär sig att måla den perfekta vingen på en dag, inte ens proffsen som jobbar med makeup. Ju mer du provar och testar dig fram desto enklare kommer det att bli. Du kommer också att komma fram till vad du passar i för typ av vinge och hur du ska göra för att få den.