Att ligga i solen och njuta av värme är bland det bästa som finns. Men man får inte glömma att smörja in sig. Även om solen är viktigt för hälsan då den står för vår vitamin D produktion i kroppen, kan den även vara skadlig för oss om vi inte skyddar oss.

Att gå ut i solen och få sitt dagliga upptag av vitamin D är viktigt för vår kropp men att skydda sig från solens stålar är minst lika viktigt det med.

Solens strålar kan skada huden mer än vad man kan tro och därför är det avgörande att vi alltid smörjer in oss med solskydd innan vi beger oss ut i solen.

Även under vardagen när man springer runt och sköter sina ärenden bör man smörja in sitt ansikte och de delar av kroppen som inte är täckta av kläder.

Om man inte använder SPF/solskydd löper man en större risk av att få hudåkommor som i sin tur tyvärr kan leda till cancer.

Minimum SPF30

För att kunna förse huden med ett skydd när man använder SPF bör man använda sig av minimum SPF30. Detta beror på att man ofta inte använder sig av rätt mängd med solskydd när man smörjer in sig och när man då använder sig av ett lägre SPF kommer det inte att skydda huden alls.

Det krävs en mycket större mängd solskydd än vad man kan tro när man smörjer in sig, för skydda hela kroppen krävs det cirka 6 matskedar och för ansiktet krävs det 1 matsked solskydd. Så genom att använda sig av en högre SPF har man ett större skydd eftersom man oftast inte använder sig av så mycket solkräm när man smörjer in sig!