Det finns många hudvårdsprodukter att hålla reda på och det är inte alltid lätt att veta varför man ska använda så många olika produkter. Varje produkt uppfyller en särskild funktion och hjälper till att förbättra huden. Det är viktigt att lära sig om de olika produkterna, deras funktioner och i vilken ordning de ska användas om man vill hålla huden ren, fräsch och i ett bra tillstånd.

Många kan undra varför man ska använda sig av en rengöring, speciellt om man inte använder sig av makeup eftersom det då inte finns något att tvätta bort. Men att rengöra huden är något man bör göra oavsett om man använder sig av makeup eller ej.

Att rengöra huden är viktigt eftersom huden ofta utsätts för mycket under dagarna. I luften finns det mycket damm, avgaser, partiklar och andra substanser som vi inte kan se, dessa sätter sig på huden under dagen och behöver tvättas bort.

Om de inte tvättas bort kan de påverka huden genom att man kan få olika utslag eller akneproblem, förtidigt åldrande och en oren hy. Dessutom kommer inte serum och krämer att ha någon effekt på huden om inte dessa partiklar tvättas bort. De kommer då att ligga i vägen för de produkter som används och detta kan då upplevas som att produkterna inte gör sitt jobb.

Att använda rengöring på morgonen

Varför man ska rengöra huden på kvällen är ganska uppenbart, då huden utsätts för mycket damm, avgaser och partiklar. Men varför ska man rengöra huden på morgonen, när man endast legat och sovit?

När man sover rensar kroppen på slaggämnen och gifter, och en del av detta utsöndras då ut genom huden. Detta är inget man själv kan känna av eller se, precis som det är med avgaser och partiklar i luften. I vissa fall kan man faktiskt se att kroppen han jobbat bort slaggämnen genom huden, detta syns genom att man får en glansig hinna på huden när man vaknar.

Det slagg som har utsöndrats av kroppen under natten behöver tvättas bort med en passande rengöring för att kunna få bort detta. Och dessutom kommer serum och krämer inte kunna vara effektiva och jobba på huden som de ska om huden inte tvättats in, då dessa slaggämnen ligger som en hinna på huden. Precis som det är med damm, avgaser och partiklar som sätter sig på huden under dagen.

Om man inte rengör huden kommer de produkter man använder inte kunna tränga sig in i huden som de ska för att kunna utföra sitt jobb och förse huden med de vitaminer och mineraler som hudenhar behov av. Så för att huden ska kunna vara så ren som möjligt och befinna sig i sitt allra bästa tillstånd bör man rengöra huden både på morgon och kväll.