Alla vill nog ha de där fina och perfekta fransarna. För att lyckas få det finns det några bra knep som du kan testa nästa gång du ska använda mascara. Själva mascaran är viktig för att du ska få ett bra resultat. Om du vill ha en riktigt bra mascara ska du kolla in Max Factor som har fantastiska mascaror. De har även massor med annat smink som du kan köpa samtidigt för att du ska få den perfekta sminkningen. Sminket är av hög kvalité och det kan få dig att se fantastisk ut. När det kommer till mascara ska du testa dig fram tills du hittar en som passar dig bäst. Olika mascaror har olika egenskaper. En del gör dina fransar längre medan andra separerar och ger fransarna volym. Dina fransar avgör vad som funkar bäst för dig.

Sicksacka när du applicerar mascaran

Hur du applicerar din mascara är avgörande för vilket resultat du får. Men innan du applicerar mascaran är det bra att böja fransarna. Tänk på att vara försiktig när du böjer fransarna, om du råkar böja för hårt kan fransarna gå av. Du ska inte heller böja dem efter att du har applicerat mascaran. Böj vid fransroten och sedan på ett eller två ställen till. När det är färdigt är det dags för själva mascaran. Måla långsamt och sicksacka borsten försiktigt i sidled medan du för den uppåt. När du gör på det viset fördelar du mascaran runt hela fransen och det ger ett fylligare och jämnare resultat. Avsluta appliceringen med att kamma de övre fransarna försiktigt för att få extra långa fransar. Om fransarna mot förmodan skulle fastna i varandra kan du använda en nål för att separera dem från varandra, var dock försiktig. Om det har blivit några klumpar ska du försöka ta bort dessa. Om du målar dina underfransar är det en fördel att börja med dem först.

Komplettera med eyeliner

Om du vill ha lite mer dramatik över dina ögon kan du använda en eyeliner eller kajalpenna. Att måla vingar ger dig en fin cat eye-look som ger en intensiv blick. Våga laborera med eyeliner och hitta det som passar dig bäst.