Sommaren är för många en härlig tid med semester, sol och bad. Däremot är det många som upplever att deras hy försämras under sommaren. Det kan bland annat bero på att huden blir tilltäppt i värmen, men även fel hudvårdsprodukter kan skapa problem. Här kan du läsa mer om hur du bäst väljer smink och hudvård på sommaren.

Välj få produkter av hög kvalitet

Under sommaren är det många som vill låta huden vila från smink och långa hudvårdsrutiner. Många av dina produkter kan du lägga på hyllan tills hösten kommer, men det kan vara bra att använda ett fåtal utvalda hudvårdsprodukter. Du kan skapa en kort men effektiv hudvårdsrutin med några få utvalda kvalitetsprodukter. En bra rengöring, en återfuktande kräm och en hög solskyddsfaktor är en bra kort rutin för sommaren. Du kan även lägga till ett serum om du vill skräddarsy rutinen efter ditt behov. Hos Åhléns hittar du prisvärd hudvård från många kända varumärken. Kiehl’s, Biotherm och The Ordinary är bara några av märkena i deras hudvårdssortiment. Välj några få produkter av hög kvalitet. Huden mår bra av så få produkter som möjligt så se till att välja de som passar just din hudtyp och dina hudproblem.

Glöm inte solskyddsfaktor

Solskydd är mycket viktigt under sommarens heta dagar. Skydda dig mot solens farliga UV-strålar med hög solskyddsfaktor, hatt och täckande kläder. Särskilt barn och ljushyade ska vara extra försiktiga i solen. Solskador kan leda till hudcancer såväl som hudskador i form av pigmenteringar och rynkor.

Återfukta huden

Huden älskar fukt och behöver rikligt med återfuktning även på sommaren. Solens strålar och bad kan torka ut huden. Därför bör du smörja in dig efter att du kommit hem från stranden. Det är viktigt att komma ihåg att även kroppen behöver hudvård. Smörj in ansiktet såväl som resten av kroppen med återfuktande kräm. Även solskyddsfaktor är viktigt för att hålla kroppen återfuktad.

Låt det tunga sminket vila

Smink på sommaren är en smaksak. Många vill låta huden vila från smink, framför allt tyngre basprodukter som foundation och contouring, under sommaren. Det är dock många som känner sig nakna om de inte har något smink alls. Om du tillhör den gruppen kan du välja ut dina sminkfavoriter och endast använda ett fåtal produkter. En vattenfast mascara, ett läppbalsam med SPF och krämrouge kan ge en somrig look. Du väljer själv vilka produkter som du gillar bäst och som du inte vill vara utan på sommaren.