Det finns många produkter ute på marknaden som ska hjälpa till med att förbättra makeup appliceringen och hållbarheten. En av dessa produkter är primer. Det finns många anledningar till att använda sig av en primer. Bland annat hjälper den till med att förfina huden och bidrar till att makeupen sitter bättre och att appliceringen blir jämnare.

En primer hjälper även till med hållbarheten, det vill säga att primern ser till att makeupen håller sig bättre under dagen/kvällen.

Det finns olika sorters primer man kan använda sig av för att uppfylla de önskemål som man har. Med rätt val av primer kan man få bättre lyster, förminska porer, jämna ut hud och hudton och reducera talgproduktionen för att bli mindre glansig under dagen.

Ögonprimer

För att få ögonskuggan och ögonmakeupen att sitta bättre kan man använda sig av en ögonprimer. Denna produkt kommer bidra med att ögonmakeupen kommer att fästa sig bättre, hålla under hela dagen och kvällen. Och den hjälper även till att framhäva färger mer än vanligt utan att man behöver använda sig av mycket makeup.

En ögonprimer är ett måste om man vill få till en snygg ögonmakeup.