Att arbeta inom skönhet är drömmen för många tjejer och kvinnor. Men vissa kan känna sig osäkra på om det är vad de verkligen vill göra med sitt liv. Det positiva är att det finns sätt att testa på yrket utan att behöva investera massor med tid och pengar.

Lashlift utbildning

Om du är tveksam till att gå en lång och dyr utbildning så finns det bra alternativ. Du kan välja att gå en lashlift utbildning där du blir certifierad lashlift stylist på 1-2 veckor. Det är ett utmärkt val för dig som vill prova på yrket och inte har jättemycket tid till över för att gå en utbildning. Denna utbildning är dessutom helt på distans vilket gör att du kan kombinera studierna med annat arbete utan problem. När du gått klart utbildningen blir du internationellt certifierad och kan göra behandlingar på naturliga fransar.

Praktisera

Du som är intresserad av att arbeta inom skönhet men är osäker på om det verkligen passar dig kan be om att få praktisera på en salong. Kanske leder praktiken till att du får upp ögonen för att skaffa en egen skönhetssalong och bli terapeut på heltid. Under praktiken får du vanligtvis assistera de utbildade terapeuterna i behandlingarna och lära dig hur de går till. Lättast hittar du en praktikplats genom att besöka eller ringa till skönhetssalonger nära ditt område.