Allt fler blir medvetna om smink som inte ska innehålla skadliga ämnen för den egna hälsan och naturen. Då kan man införskaffa sig ekologiskt och hudvänligt smink med hudvänliga ämnen. Håret är också en viktig del av utseendet och tappar man hår, kan man få en professionell PRP-behandling hos Nordic Hair Clinic för att få tillbaka håret igen och göra det tjockare.

Vad gör en professionell PRP behandling?

Precis som med kosmetik som är ekologisk och mer naturlig, är det viktigt att även ta hand om håret. Då kan man med Nordic Hair Clinic få ett svallande hår igen om håret blivit tunt och man drabbats av håravfall. Termen PRP står för platelet rich plasma och innebär att man utvinner egna trombocyter från blodplasma i det egna blodet för att sedan behandla problemområdet. Vad gör en PRP behandling med håret och vad blir resultatet? En PRP behandling innebär att kunnig personal på Nordic Hair Clinic injicerar den egna trombocytplasman i ett område där sedan den egna läkningsprocessen påbörjas. Håret är en viktig del av utseendet och skönheten och när man fått fint hår igen, ser man fräschare ut. Helheten är viktig och då passar det bra även med tips för vackrare skönhet för resten av utseendet som gör att man ser fräschare ut.

Fördelen med naturlig kosmetik och vackert hår

Vad är tidsperspektivet för effektiv hårbehandling och vad gör en naturlig PRP behandling? Effekten blir en behandling som inte håller resten av livet och en PRP behandling måste göras 3-4 gånger med en månads mellanrum. Den positiva effekten är att man får sitt fina hår tillbaka och att man stannar upp håravfallsprocessen. Något som också är viktigt när det kommer till utseendet är att ta hand om huden. En av de viktigaste faktorerna är då att skydda huden med solskydd för en frisk hud utan risk för snabbare åldrande. Även smink framhäver skönhet men det finns en hel del giftiga ämnen att se upp med i smink som till exempel parabener, bly, ammoniak, silikoner, ftalater, formaldehyd och en hel del annat. Då är ekologiskt smink mycket mer hälsosamt, både för en själv men även för miljön.

Kosmetik som är naturlig och inte innehåller skadliga ämnen för människa och natur ska ha märkningar som till exempel Ecocert eller EU ekologiskt. Idag finns det många sminkmärken som följer kraven för en giftfri vardag och grönare framtid. Tanken är att man ska kunna ha ekologiskt smink till alla tillfällen. Då kan man lägga en snygg makeup till festen även med hudvänligt och ekologisk smink. Med snygg sminkning av ekologisk kosmetik och vackert hår med PRP behandling, har man en naturlig skönhetsvård att må riktigt bra med.