Du kan åstadkomma stora förändringar genom att lära dig sminka dig på ett sätt som framhäver dina bästa ansiktsdrag. Med smink kan du skapa stordåd tillsammans med rätt hudvårdsprodukter, men det går inte att göra hur mycket som helst. Om du vill minska ålderstecken, förstora läpparna eller släta ut huden är fillers mycket effektfullt och ett bra alternativ. Fillers kan användas för olika ändamål och det är en injektionsbehandling som fyller ut under hudytan. På det viset kan fillers släta ut rynkor, markera käklinjen eller få en mer markerad form på hakan. Det är en snabb behandling som ger omedelbara resultat. Det finns massor som du kan åstadkomma med fillers och det är främst ansikte, händer och hals som behandlas med fillers för olika saker. Du kan alltid be om råd om du har några frågor eller funderingar angående fillers.

Använd contouring för att framhäva och dölja

Om du vill förstärka vissa ansiktsdrag utöver att använda fillers kan du med olika sminktekniker både framhäva och dölja olika saker i ansiktet. Det finns olika contouring-tekniker som du kan använda dig av om du vill forma ansiktet och framhäva dina finaste drag. Ett mer definierat käkben kan du få genom att använda antingen en bronzer eller en foundation som är mörkare än din hudtyp. Sug in dina kinder och lägg bronzer eller foundation i en diagonal linje under själva kindbenet och dra upp mot örat. Blanda ut färgen i huden ordentligt och avluta med att applicera en highlighter på den högsta punkten på kinden.

En tydligare käklinje

Om du vill skulptera käklinjen kan du använda en stor borste som är mjuk och applicera bronzer längs med käklinjen för att definiera det partiet. Använd sedan en lite mörkare nyans och applicera lite under hakan. Om du vill skapa en illusion om att näsan är mindre än vad den egentligen är kan du borsta mörkt puder eller applicera foundation längs med sidorna på näsan och sedan applicerar du en highlighter på näsan.

Makeupknep som lägger fokus på ögonen

Om du vill lägga fokus på ögonen är eyeliner och volymmascara bra att använda. En vit kajalpenna kan du använda på nedre vattenlinjen om du vill få ögat att se större ut. Du kan även applicera en brun ögonskugga under ögat och markera nedre fransraden med en kajalpenna. På ögonlocket kan du lägga en ögonskugga som skimrar. Markerade ögonbryn kan du få genom att fylla dem med ögonbrynsskugga och göra mer bågformade ögonbryn. Det lyfter ansiktet och lägger även fokus på ögonen. Fylligare läppar kan du åstadkomma genom att först rama in läpparna med en läppenna som liknar din egen färg. Lägg sedan lite concealer på mitten av läppen. Avsluta med att applicera antingen läppstift eller läppglans.