Lika viktigt som det är att ta hand om huden i ansiktet, är det även att ta hand om huden på kroppen. Detta gör man med hjälp av kroppsskrubb, inpackningar och krämer. På så sätt kan man skydda huden, hålla den återfuktad och frisk.

Att skrubba kroppen är något man bör göra för att hålla huden frisk och återfuktad. Det hjälper till med att bli av med döda hudceller, damm, smuts och partiklar som sätter sig på kroppen.

Man blir även väldigt len och återfuktad genom att använda sig av en kroppsskrubb. Detta beror på att när de döda hudcellerna försvinner kommer den kräm som man smörjer in kroppen med att kunna ta sig in djupare i huden.

Gör din egna skrubb

Man behöver inte alltid köpa dyra produkter, ibland kan man göra sina egna genom att använda sig av det man redan har hemma. Genom att använda sig av kaffesump eller farinsocker kan man göra sin egna kroppsskrubb. Kaffesumpen behöver endast att vara torr och behöver inte att blandas med något för att kunna användas. Vill man däremot använda sig av farinsocker för att skapa en skrubb, behöver man även ha lite olja.