Celluliter är ett väldigt vanligt besvär bland kvinnor. Man kan ofta skämmas och känna att man vill dölja det området av sin kropp där celluliterna befinner sig.

Celluliter består av slaggämnen som samlas i vävnaden under huden och i sin tur blir som knölar. Dessa knölar ser sitter under huden och kan se ut som apelsinhud. Det är inte farligt med celluliter men det kan vara väldigt besvärligt.

Det finns olika sätt att bekämpa och reducera celluliter på. Ofta kan celluliter bero på kosten och dålig cirkulation. Äter man och dricker saker med mycket rest- och slaggämnen kan detta självklart leda till att dessa restämnen och slaggämnen sätter sig i vävnaden och skapar celluliter.

För att reducera celluliter bör man äta och dricka hälsosamt och motionera föra att få igång blodcirkulationen. När blodcirkulationen är igång och jobbar på kommer detta att hjälpa till med att göra sig av med de slaggämnen som finns i kroppen. På så sätt kommer de inte att fästa sig under huden och man får då mindre problem med celluliter.

Olika behandlingar och krämer

Det finns en del behandlingar som man kan göra både hemma eller på salong/klinik för att reducera och göra sig av med celluliter.

Alla behandlingar går i stort sett ut på samma sak och det är att sätta igång blodcirkulationen för att kunna rensa bort och lösa upp de slaggämnen som finns i kroppen.

Det finns även krämer som hjälper till med att sätta igång blodcirkulationen för att hjälpa till med att reducera och förebygga mot celluliter.