Vi vet att det är viktigt att ta hand om huden för att skydda huden och för att hålla den frisk.

Och vi vet även att för att kunna göra detta bör vi använda oss av hudvårdsprodukter både på morgon och kväll. Men när man söker ett större resultat kan det krävas mer än bara produkter för att uppnå detta.

För att kunna uppnå större, djupare, snabbare och bättre resultat räcker det inte med att man endast använder sig av produkter hemma. Utan då kan det krävas att man besöker en klinik för att få professionell hjälp. Ett väldigt bra alternativ när man söker djupare och snabbare resultat är microneedling.

Microneedling är en väldigt bra teknisk som passar för att behandla många olika tillstånd eller besvär. Man kan jobba med ärr, pigmenteringar, rynkor, linjer, stanna upp åldrandet, akne och mycket annat. Den här metoden består av en penna med ett nålhuvud, den består av väldigt små nålar som penetrerar huden. Dessa nålhuvuden består av cirka 11-12 små nålar och kan gå in i ett djup på 0.25-1,5mm i huden. Även om det kan låta skrämmande och smärtsamt så känns inte detta så mycket som man kan tro.

Nålarna skjuts upp och ner i en väldigt snabb hastighet och samtidigt vibrerar denna penna så att man inte känner av någon smärta under behandlingen.

Vad gör microneedling och varför fungerar det?

Det som händer när man använder sig av microneedling är att man öppnar upp huden för att kunna slussa in produkter mycket djupare än vanligt.

På så sätt kan man förse de djupare lagret i huden med vitaminer och mineraler som huden behöver för att jobba emot rynkor, linjer, pigmenteringar och mycket annat.

Samtidigt som man öppnar upp huden, skapas även en skada i huden av dessa nålar och huden kommer då att börja bygga upp nya celler och vävnad. Detta gör att de gamla cellerna och den gamla vävnaden byts ut och blir då friskt och fräscht.

På så sätt reducerar man ålderstecken och kan även jobba på pigmenteringar, akne, stoppa åldrandet, få bättre spänts och mer volym i huden och mycket mer.

Det är bra viktigt att alltid ha i åtanke att detta inte är magi och att det kräver flera behandlingar för att man ska kunna se resultat som man önskar!